INTERIÉRY PEKAŘSTVÍ

Jedná se o kompletní vybavení interiéru pekařství včetně dodání elektrospotřebičů, chladících zařízení či ohřívacích zařízení, osvětlení pultů, zápultí i celého interiéru a to dle námi navrženého návrhu, který je konzultován s investorem či architektem. Je navržen tak, aby veškeré vybavení prodejny splňovalo zákony a vyhlášky vztahující se na prodejny s potravinami, aby každý z prvků interiéru byl funkčním, účelovým a v neposlední řadě estetickým prvkem, kterým zajistí osobitost daného pekařství.


Interiéry pekařství jsou vyráběny dle dispozičních možností prostoru a nejen jako sestav stojících v řadách, ale i v sestavách, které tvoří daný tvar či kopírují stěny místnosti. Lze tedy navrhnout a vyrobit interiér pekařství podle požadavků zákazníka a to v jakémkoliv provedení, pokud to je technologicky a účelově možné.

Protože se na veškeré zařízení pekařství vztahují přísné hygienické požadavky je nutné při samotném navrhování a následnou realizací počítat se základními prvky interiéru. Jedná se hlavně o samotné přívody vody, elektroinstalace, vzduchotechniky a odpadu. Dle provedení těchto přívodů a svodů jsou zpracovány jednotlivé moduly interiéru.

Interiér pekařství a cukráren je tvořen třemi základními prvky a to pultem, zápultím a občerstvovací zónou.

Pult

Jedná se o část, která odděluje zákazníka od prodávajícího, která slouží jako prezentační plocha potravinářských výrobků. Je tvořena pevnými částmi vyrobeními z lamina, které tvoří ze strany obsluhy odkládací plochu a plochu pro kasu, ze strany zákazníka je tvořena samotnou prezentační plochou a pojezdovou dráhou. Horní část pultu je pak tvořena prosklenou částí, která se dle typu zasklení  liší tvarově a funkčně (viz interiérové řady). V této části jsou pak umístěny skleněné police a osvětlovací prvky pro přirozené nasvícení čerstvých potravin. Pult může být vybaven i chladícími či ohřevnými prvky, které jsou pak zabudovány.

 

Zápultí

Tato část je tvořena dle požadavků prodeje a to z hlediska prodeje pečivového a koloniálního. Je proto možné kombinovat pečivové regály s koloniálními, je možné zabudování pece, lednice a ostatních zařízení. Je tvořena spodní odkladovou částí, která je volná nebo uzavíratelná (většinou se jedná o posuvné dvířka) a vrchní částí, která je pro samotné prezentování zboží. Pečivový regál respektive rošt je vyroben z eloxovaného hliníku či bukového dřeva, dané rošty jsou stavitelné a polohovatelné. Součástí roštů jsou osvětlovací prvky pro přirozené nasvícení čerstvých potravin.. Pro uzavření prostoru nad zápultím je možné využít zaslepovací stěny, které zaplňuje prostor od stropu zápultí až po strop.


Konzumační zóna

Tuto část interiéru tvoří především jídelní stoly, konzumační desky, kryté odpadkové koše, židle či sedáky. Je určena pro zákazníky, kteří zakoupené zboží konzumují přímo v místě prodeje.

Ukázky realizecí

Feschu interier, eshop, nábytek, truhlářská výroba, kování